Info linijaPitajte nas
Zrenjanin prvi grad koji dobija pametni sistem za reciklažu ambalažnog otpada

Zrenjanin prvi grad koji dobija pametni sistem za reciklažu ambalažnog otpada

U svim IDEA prodavnicama, Roda mega marketu i na šest javnih lokacija u Zrenjaninu, krenulo je postavljanje pametnih uređaja za reciklažu ambalažnog otpada!

Odlaganjem proizvoda označenih nalepnicom „Recikliraj“ koji će moći da se kupe samo u našim objektima građani će sakupljati bodove, koje mogu iskoristiti za popuste pri kupovini u našim objektima u Zrenjaninu.

Pametni aparati primaće Tetra Pak, limenke, staklenu i PET ambalažu.

Dobavljači Coca Cola HBC, Knjaz Miloš, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nektar i Red Bull,  su priključeni u projektu „Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada“.

Cilj je da u Zrenjaninu za godinu dana sakupimo 30 odsto od plasiranih proizvoda obeleženih nalepnicom „Recikliraj“, što bi pokazalo da je ovakav model održiv i da se može primeniti i u drugim gradovima i opštinama”.

Projekat se realizuje pod sloganom „Pametno recikliraj“, kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode Mercator-S, GIZ i Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling i Reverse Logistics Group, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom.