Info linijaPitajte nas
Ukusi moga kraja osvojili najviše "Čuvarkuća"

Ukusi moga kraja osvojili najviše "Čuvarkuća"

28.08.2020.

Privredna komora Srbije proglasila je prve nosioce žiga "Čuvarkuća", koji je garancija da su proizvodi domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta. Među 75 artikala, koji su zadovoljili sve neophodne kriterijume za dobijanje žiga "Čuvarkuća", nalazi se čak 19 proizvoda "Ukusi moga kraja", među kojima su štrudle sa makom, orasima i višnjom, koje proizvodi AS Braća Stanković iz Grocke, suva šljiva i koktel suvog voća, koja proizvodi Agranela iz Valjeva, kiselo mleko i pavlaka, jogurt i Zlatiborski kačkavalj, koje proizvodi Poljoprivredni kombinat Zlatibor, slatka od maline, kupine, šumske jagode i višnje, koje proizvodi Trampex iz Brusa, i kupinovo vino koje proizvodi Moć prirode iz Beograda.

Jedan od kriterijuma da proizvod bude prepoznatljiv kao "Čuvarkuća", je da najmanje 80 odsto njegove vrednosti bude stvoreno u Srbiji. Upravo zato kompanija Mercator-S s ponosom ističe da je do sada predala kompletnu dokumentaciju za čak 117 proizvoda "Ukusi moga kraja", a da će u narednih nekoliko nedelja predati dokumentaciju za kompletan asortiman koji broji 203 proizvoda ovog brenda.

"Kompanija Mercator-S je, kao nacionalni trgovinski lanac koji čak 97% vrednosti robe nabavlja u Srbiji, posvećena pružanju podrške malim domaćim proizvođačima i plasmanu srpskih proizvoda izuzetnog kvaliteta. Zato smo ponosni smo na to što su baš "Ukusi moga kraja", kao autentičan srpski brend, koji je nastao u uspešnoj saradnji kompanije Mercatora-S i malih proizvođača, osvojili najviše "Čuvarkuća". Već u narednih nekoliko dana naša kuća biće puna Čuvarkuća, jer ćemo u svim našim IDEA prodavnicama, Mercator hipermarketima i Roda marketima širom Srbije postaviti oznake da kupci mogu da prepoznaju proizvode koji su "Čuvarkuće" srpske privrede", izjavila je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S.

"Ukusi moga kraja" je projekat koji je Mercator-S pokrenuo pre pet godina, u saradnji sa malim proizvođačima kojima je bila potrebna podrška za osnaživanje poslovanja i veće prisustvo na domaćem tržištu. S tim u vezi Mercator-S podržava i projekat "Čuvarkuća", jer to predstavlja još jednu oznaku koja kupcima pomaže da lakše prepoznaju domaće proizvode na policama IDEA prodavnica, Mercator hipermarketa i Roda marketa širom Srbije.