Info linijaPitajte nas
Roda pordžala bee strong

Roda pordžala bee strong

Učenička kompanija „Bee Strong” iz Srednje škole „Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije održanom u Nišu. Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom pčelinje pogače koja sadrži polenov prah, lekovito bilje i nizak procenat šećera, a istovremeno je prihrana, lek i zaštita za pčele. 

Drugo mesto pripalo je kompaniji „K&L Bardic Stories” koju čine učenici Gimnazije u Zaječaru koji su osmislili specifičnu društvenu igru za mlade. Učenička kompanija „Signal” iz Ekonomske škole u Nišu osvojila je treće mesto sa saobraćajnim pomagalima poput dopunskih svatala za semafore.
 
Zajedno sa pobednicima ostalih regionalnih takmičenja (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i Beograd), ovi učenici će se u maju boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Portugalu. 

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kompanija TeleGroup i Manpower Group, kao i naša kompanija, Mercator-S.