Info linijaPitajte nas
Da li ste za K plus pizzu?

Da li ste za K plus pizzu?

Pica je verovatno najpoznatije jelo na svetu koje potiče iz gradića Gaeta iz okoline Napulja, od davne 997. godine. Današnja verzija pizze prvi put se pojavila 1889. godine kada je pekar Rafael Espozito iz Napulja u čast dolaska kraljice Margarite od Savoja u njihov gradić napravio prvu pizzu sa bojama italijanske zastave i to zeleni bosiljak, bela mocarela sir i crveni paradajz. Prema legendi, kraljici se veoma dopao ovaj obrok kao i njegova simbolika.

Tokom prošlog veka, pica je doživela ogroman procvat i postala globalna, ali isto toliko i lokalna, jer se regionalni ukusi i sastojci znatno razlikuju. Nakon predugačkog puta koji je pica prešla da bi došla do oblika i verzija kakve poznajemo, danas živimo u svetu zamrznutih pica od 1957. godine kada je kompanija Celentano Brothers je prva predstavila tržištu zamrznute pice. Pica je ubrzo postala najpopularnija od svih zamrznutih proizvoda.

Ako ste od ove priče ogladneli, predlažemo da probate naše nove proizvode, K Plus zamrznute Pizze koje su brze i lake za pripremu obroka kao iz italijanske picerije.