Info linijaPitajte nas
Roda i ženska košarkaška reprezentacija obradovali osnovce

Roda i ženska košarkaška reprezentacija obradovali osnovce

Na veliko oduševljenje učenika Osnovne škole „Sava Šumanović“ u Zemunu, RODA je u saradnji sa Košarkaškim Savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u utorak, 12. novembra, organizovala posetu ženske košarkaške reprezentacije Srbije, kojom je zvanično počela podela lopti školama u okviru, drugog po redu projekta, „2.000 lopti za buduće asove“. Nakon spektakularnog ulaska košarkaških zvezda u salu za fizičko vaspitanje ove škole, uz pesmu „Igraj i pobedi“, učenici su imali priliku da odigraju prijateljsku utakmicu sa svojim idolima. 

Nataša Pavlović izvršna direktorka marketinga u našoj kompaniji uručila je poklon ovoj školi kao nagradu za učešće u projektu, Molten košarkaške lopte visokog kvaliteta, koje će učenici koristiti tokom časova. „Nakon četiri nedelje glasanja završena je Rodina akcija, u kojoj ćemo u više od 200 osnovnih i srednjih škola podeliti košarkaške lopte. Koliko je važna ova akcija i kakav je odjek imala, pokazuje to da je učestovalo oko 1.700 škola, od čega 68.000 aktivnih korisnika koji su zajedno prikupili 700.000 glasova” rekla je Nataša Pavlović i dodala: „Ovo je drugi put da RODA organizuje ovaj projekat u saradnji sa partnerima. Od tada pa do danas podelićemo 4.000 lopti školama širom Srbije. RODA kao sponzor srpske košarke, planira da nastavi sve aktivnosti koje su u vezi sa podrškom i razvojem sporta, a naročito košarke".

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević istakao je da su ovakve akcije ključ za promociju sporta kod mladih. „RODA je godinama naš poslovni partner i prijatelj. Osim što pomaže KSS, pokrenula je ovu akciju. Videli smo i danas da je školski sport ključ pravih vrednosti među mladima i iskreno se nadam da će i u narednim godinama biti bar na onom nivou kada sam ja bio školarac. Nadam se će bar jedna od ovih 2.000 lopti završiti u rukama nekog budućeg reprezentativca, koji će i u muškoj i u ženskoj košarci donositi zlatne medalje Srbiji", rekao je Tomašević.