Info linijaPitajte nas
RODA i reprezentativke Srbije obradovali osnovce

RODA i reprezentativke Srbije obradovali osnovce

14.11.2019.

Na veliko oduševljenje učenika Osnovne škole „Sava Šumanović“ u Zemunu, RODA je u saradnji sa Košarkaškim Savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizovala posetu ženske košarkaške reprezentacije Srbije, kojom je zvanično počela podela lopti školama u okviru drugog po redu projekta „2.000 lopti za buduće asove“. U narednom periodu 200 škola u 87 gradova širom Srbije dobiće Molten košarkaške lopte koje su školama neophodne za rad.

Nakon spektakularnog ulaska košarkaških zvezda u salu za fizičko vaspitanje ove škole, uz pesmu „Igraj i pobedi“, učenici su imali priliku da odigraju prijateljsku utakmicu sa svojim idolima.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević istakao je da su ovakve akcije ključ za promociju sporta kod mladih.

– RODA je godinama naš poslovni partner i prijatelj. Osim što pomaže KSS, pokrenula je ovu akciju. Videli smo i danas da je školski sport ključ pravih vrednosti među mladima i iskreno se nadam da će i u narednim godinama biti bar na onom nivou kao kada sam ja bio školarac. Nadam se će bar jedna od ovih 2.000 lopti završiti u rukama nekog budućeg reprezentativca, koji će i u muškoj i u ženskoj košarci donositi zlatne medalje Srbiji – rekao je Tomašević.

Nataša Pavlović, izvršna direktorka marketinga kompanije Mercator-S, uručila je poklon ovoj školi kao nagradu za učešće u projektu, Molten košarkaške lopte visokog kvaliteta, koje će učenici koristiti tokom časova.

– Posle četiri nedelje glasanja završena je Rodina akcija, u kojoj ćemo u više od 200 osnovnih i srednjih škola podeliti košarkaške lopte. Koliko je važna ova akcija i kakav je odjek imala, pokazuje to da je učestovalo oko 1.700 škola, od čega 68.000 aktivnih korisnika koji su zajedno prikupili 700.000 glasova – rekla je Nataša Pavlović i dodala: – Ovo je drugi put da RODA organizuje ovaj projekat u saradnji sa partnerima. Od tada pa do danas, podelićemo 4.000 lopti školama širom Srbije. RODA kao sponzor srpske košarke planira da nastavi sve aktivnosti koje su u vezi sa podrškom i razvojem sporta, a naročito košarke.

Direktorka Osnovne škole „Sava Šumanović“ Katarina Jovanović istakla je da je velika čast što je RODA ovoj školi dodelila košarkaške lopte.

– Naši učenici su aktivno učestvovali u akciji i ovaj dan je za njih bio uspešan. Zahvaljući ovim loptama mi ćemo poboljšati kvalitet nastave fizičkog vaspitanja, a naši nastavnici će još više uživati sa decom, jer sport je nešto što je prva stvar za učenike naše škole – rekla je Jovanovićeva.