Info linijaPitajte nas
Škole koje će dobiti 2.000 košarkaških lopti su…

Škole koje će dobiti 2.000 košarkaških lopti su…

16.10.2019.

Nakon četiri nedelje, glasanje za akciju “2000 lopti za buduće asove” je završeno i ovom prilikom objavljujemo imena škola koje su dobile najviše podrške i koje će zbog toga Roda nagraditi Molten košarkaškim loptama. Od 16. septembra do 13. oktobra školama širom Srbije učesnici su dodelili više od 660.000 glasova, a aplikacija za glasanje na Rodinom sajtu zabeležila je skoro 400.000 poseta.

Kao sponzor Košarkaškog saveza Srbije, Roda je ovaj projekat organizovala kako bi pomogla školama da dobiju uvek preko potrebnu opremu. Akcija je koncipirana na takav način da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu školama i mladim nadama. S obzirom na to da su đaci, roditelji, školski radnici i ostali učesnici informacije o akciji i pozive na učešće podelili sa svojim prijateljima na Facebooku više od 100.000 puta, možemo zaključiti da je akcije bila više nego uspešna.

Da podsetimo, Roda je ovaj društveno-odgovorni projekat organizovala u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U fer nadmetanju je učestvovalo 1.730 škola, a najveću i najpožrtvovaniju podršku su imale:

  • Osnovna škola “Stari grad” iz Užica koja je osvojila 23.459 glasova i
  • Srednja škola “Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika” iz Svilajnca koje je osvojila 16.379 glasova.

U nastavku možete pogledati spisak škola dobitnica, koje će naknadno biti kontaktirane u vezi sa uručenjem lopti.

Škole u gradovima u kojima imamo Roda prodavnice:


Škole u ostalim gradovima: