Info linijaPitajte nas
Roda 3x3 turnir - sa Zlatibora pravo u Italiju

Roda 3x3 turnir - sa Zlatibora pravo u Italiju

Proteklog vikenda, RODA karavan nastavio je svoje putovanje širom Srbije, a priliku da se takmiče i dođu do trofeja srpski basketaši imali su u Paraćinu i Aleksincu. Titulu šampiona poneli su basketaši Kragujevca, kojima je ovo prva titula u domaćem prenstvu ove sezone, pa su samim tim obezbedili i plasman na finalni turnir. Osim toga, Kragujevčanima je pripao i ček na 100.000,00 dinara, kao i vredne robne nagrade.  Pored momaka, u Paraćinu su i basketašice imale priliku da odmere snage, a kao najbolje izašle su igračice ekipe Ovnovi, koje su u velikom finalu protiv MAT bile više nego ubedljive. 

Već narednog dana, u nedelju, RODA karavan preselio se u Aleksinac, koji je doneo mnogo uzbuđenja. Memorijalni turnir „Mića Projović“ održan je deseti put po redu, a sada su kao pobednici izašli basketaši Broksa. Oni su, pred ispunjenim tribinama u Aleksincu, u velikom finalu pobedili Sarajevo i tako potvrdili plasman na završni turnir i osvojili nagradu od 100.000,00 dinara.

Jedan od najvažnijih turnira u sklopu RODA 3x3 prvenstva Srbije održao se od 31. jula do 1. avgusta na Zlatiboru, a treću godinu za redom nosi naziv po nekadašnjem funkcioneru i sportskom radniku, Dejanu Dimitrijeviću. Finalisti Kupa dobiće slot za učešće na završnom turniru prvenstva Srbije, ali i za čelendžer u italijanskom gradu Rimini, a pobedniku turnira timu Ralja INTERGALACTIC pripala je i nagrada od 100.000 dinara.

Osim Kupa na Zlatiboru, ove nedelje RODA karavan otputovaće i u Smederevsku Palanku, gde će se drugu godinu za redom održati turnir B kategorije. Na prošlogodišnjem turniru Palančani su se pokazali kao sjajni domaćini, te nema sumnje da će i ove sezone biti tako. I seniori i senirke imaće priliku da odmere snage u ovom gradu, a za sve ekipe koje se domognu pobedničkog postolja obezbeđene su medalje, kao i robne nagrade KSS-a, dok su za šampione osigurani i čekovi na 100.000,00 odnosno 20.000,00 dinara.