Info linijaPitajte nas
Trinaest maturanata na dan dodele diploma dobilo posao u Mercatoru

Trinaest maturanata na dan dodele diploma dobilo posao u Mercatoru

Trinaest učenika Poljoprivredne škole Beograd odmah nakon završene mature, dobilo je posao u IDEA prodavnicama, Roda marketima i Mercator hipermarketima, u okviru projekta dualnog obrazovanja koji treću godinu zaredom sprovode Ministarstvo prosvete, nauka i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije, Poljoprivredna škola Beograd i kompanija Mercator-S. 

Saradnja obrazovanja i privrede ključna je za smanjenje nezaposlenosti u Srbiji saglasili su se učesnici konferencije koja je organizovana ovim povodom - Gabrijela Grujić pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje, Ana Stojanović pomoćnica direktorke Centra za edukaciju Privredne komore Srbije, Dragan Filipović direktor Poljoprivredne škole PK Beograd i Danijela Vasilj direktorka Sektora razvoja in store procesa i prodajnih formata kompanije Mercator-S.

„Kao jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, sa više od 8.000 zaposlenih, Mercator-S posebnu pažnju posvećuje ljudima. Zbog toga već treću godinu zaredom aktivno učestvujemo u programu dualnog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ostvarili smo saradnju sa 20 srednjih stručnih škola, a praksu je kod nas obavilo više od 250 učenika koji žele da se stručno usavršavaju”, istakla je Danijela Vasilj, direktorka Sektora razvoja in store procesa i prodajnih formata kompanije Mercator-S i dodala: „Ovaj program je interesantan zbog toga što, osim praktične nastave, učenicima obezbeđujemo i stipendije, a onda ih, odmah nakon sticanja diplome, i zapošljavamo kod nas”.

Programe saradnje sa stručnim školama kompanija Mercator-S sprovodi već godinama u 19 gradova širom Srbije. Ove godine više od 250 učenika je uključeno u praktično obrazovanje u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama. U okviru programa standardne praktične nastave praksu obavlja 135 učenika, dok je u okviru programa dualnog obrazovanja na praksi 123 učenika.

 

Ostale novosti
OBAVEŠTENJE O PRIVATNOSTI
14.01.2020. Aktuelno

OBAVEŠTENJE O PRIVATNOSTI

K plus Ocean tuna
13.01.2020. Aktuelno

K plus Ocean tuna

Novo iz K plusa
30.12.2019. Aktuelno

Novo iz K plusa

3 srećke za račun od 5.000 RSD
24.12.2019. Aktuelno

3 srećke za račun od 5.000 RSD