Info linijaPitajte nas
Prva stanica Roda 3x3 karavana

Prva stanica Roda 3x3 karavana

15.05.2017.

Pobedu na prvoj stanici Roda 3x3 karavana – 3x3 turniru u Kragujevcu, odnela je ekipa „Novi Sad Al Wahda 3x3“ iz Novog Sada. Naša trenutno najbolja basket ekipa na svetu, koju predvodi Dušan Domović Bulut, trijumfovala je u finalu protiv momaka iz ekipe „3x3 Sremska Mitrovica“ iz Sremske Mitrovice. Treće mesto osvojila je ekipa Olimp iz Beograda.

Turnir u Kragujevcu je obeležio pored, prema rečima organizatora i samih učesnika - žestoke konkurencije, i naporan raspored zbog izmena lokacije takmičenja izazvan vremenskim neprilikama. Naime, zbog padavina u prvoj polovini dana grupna faza turnira je odigrana u hali hotela Šumarice, da bi se sa razvedravanjem celokupna organizacija i mečevi ‘preselili’ na terene u Velikom parku u centru Kragujevca.

Ipak, izmene u organizaciji nisu uticale na to da jedan od najkvalitetnijih turnira u okviru Roda 3x3 prvenstva Srbije pruži gledaocima priliku da prisustvuju vrhunskom uličnom basketu naših momaka. Tome u prilog govori i činjenica da su uz osvajače prva tri mesta bile i ekipe „Zemun 3x3“, „Džakovi“, „Strong Open“, još uvek aktuelni pobednici državnog prošlogodišnjeg prvenstva Srbije „El Dorado“, prvaci BiH „Ekos Romori“ i dr. Takođe, važno je napomenuti da je turnir u Kragujevcu ove godine bio internacionalnog karaktera – učestvovalo je ukupno 25 seniorskih ekipa među kojima su bili i četiri najbolje ekipe iz Bosne i Hercegovine, ekipa iz Crne Gore i 3x3 šampioni iz Makedonije.

Pobednici turnira u Kragujevcu, ekipa Al Wahda iz Novog Sada osvojila je 70.000 dinara, vaučer od 15.000 dinara za specijalizovanu 3x3 opremu, kao i sportsku opremu KSS-a.

Za zabavni deo turnira pobrinuli su se sponzori Roda 3x3 prvenstva Srbije – trgovinski lanac “Roda”, “Triglav osiguranje” i energetsko piće “Booster” koji su za Kragujevčane priredili brojne aktivnosti i poklone.

Karavan nastavlja svoj put, a sledeća stanica je Sremska Mitrovica, gde će se u nedelju, 21. maja, odigrati turnir na centralnom gradskom trgu. Nakon toga, na redu Roda 3x3 karavana su turniri: Užice, Beograd, Svilajnac, Čačak, Novi Sad, Aleksinac, Paraćin, Kraljevo, Niš, Zrenjanin i Čajetina.

Nastavlja se potraga za šampionima Srbije u 3x3 basketu, koje ćemo dobiti 19. avgusta na finalnom turniru u Beogradu.

Ostale novosti
Pivski festival
17.10.2017. Aktuelno

Pivski festival

Genije za režije
14.09.2017. Aktuelno

Genije za režije

5 minuta do posla
06.09.2017. Aktuelno

5 minuta do posla