Info linijaPitajte nas
Škole koje će dobiti 2.000 košarkaških lopti su…

Škole koje će dobiti 2.000 košarkaških lopti su…

03.11.2015.

 

Nakon mesec ipo dana, glasanje za akciju “2000 lopti za buduće asove” je završeno i ovom prilikom objavljujemo imena škola koje su dobile najviše podrške i koje će zbog toga Roda nagraditi Molten košarkaškim loptama. Od 15. septembra do 1. novembra školama širom Srbije učesnici su dodelili više od 600.000 glasova, a aplikacija za glasanje na Rodinom sajtu zabeležila je neverovatnih 300.000 poseta, tokom kojih je pregledano 2.000.000 stranica.

 

Kao sponzor Košarkaškog saveza Srbije, Roda je ovaj projekat organizovala kako bi pomogla školama da dobiju uvek preko potrebnu opremu. Akcija je koncipirana na takav način da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu školama i mladim nadama. S obzirom na to da su đaci, roditelji, školski radnici i ostali učesnici informacije o akciji i pozive na učešće podelili sa svojim prijateljima na Facebooku više od 65.000 puta, možemo zaključiti da je akcije bila više nego uspešna.

 

Da podsetimo, Roda je ovaj društveno-odgovorni projekat organizovala u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Inicijalno je bilo planirano da dodelimo 500 lopti školama iz 23 grada gde postoje Rode, ali zbog velikog interesovanja koje je akcija izazvala, u konkurenciju za lopte su uključene sve osnovne i srednje škole sa teritorije Srbije, a fond nagrada je povećan na 2.000 lopti. U fer nadmetanju je učestvovalo 1.672 škole, a najveću i najpožrtvovaniju podršku je imala Mašinsko-saobraćajna škola iz Čačka koja je skupila neverovatnih 31788 glasova.

 

U nastavku možete pogledati spisak škola dobitnica, koje će naknadno biti kontaktirane u vezi sa uručenjem lopti.

Spisak skola dobitnica 2000 lopti