ZIMSKI SAVETNIK

Rodin online zimski savetnik je tu da vam pruži pouzdane informacije i praktične savete za hladne mesece.
Naša specijalnost je rešavanje nedoumica i dilema na teme grejnih tela, zimske opreme, opreme za kola...
Da ove zime nema zime postavite nam pitanje,
a mi ćemo vam poslati pouzdanu informaciju.

Postavite pitanje

Najčešća pitanja

Koje vrste ogreva imamo u ponudi?
U ponudi imamo: briket od piljevine u foliji 10 kg, pelet od drvene piljevine u vreći 15 kg; drvo za potpalu u vreći 5 kg i briket ugljeni za grejanje u vreći od 12 kg. Dodatno imamo voskarenu vunu za potpalu, nemačke tehnologije. Jedan paket od 48 kom. je dovoljan za 1,5 mesec potpaljivanja peći i kotlova.

Za koje vrsti peći je pogodan ovaj ogrev?
Briket od piljevine u foliji 10 kg, pogodan za sve vrste ložišta na kotlovima za čvrsto gorivo i za kamine. Pelet od drvene piljevine u vreći 15 kg, pogodan za sve peći i kotlove na pelet. Zbog svog fizičkog stanja (sitan je), može da se loži i u svim drugim kotlovima na čvrsto gorivo. Briket ugljeni za grejanje u vreći od 12 kg, pogodan za sve vrste ložišta na kotlovima za čvrsto gorivo i kamine.

Da li mogu da isključim grejanje na električnom kaminu i da samo koristim efekat plamena?
Da, moguće je isključiti funkciju grejanja kamina i uživati u osećaju topline ambijenta koji pruža realistična imitacija efekta plamena. Pri tome je i potrošnja električne energije mnogo manja, jer se u tom režimu troši veoma malo energije - samo za svetlost sijalica.

Da li je moguće zameniti sijalicu u kaminu kad pregori?
Da, sijalica je standardnog grla (25W) i moguće ju je nabaviti u svakoj prodavnici koja prodaje tu vrstu robe.

Da li je moguće ugraditi električni kamin u određeni prostor u prostoriji?
Da, električni kamin je moguće ugraditi u adekvatan prostor u kući, kancelariji, kafiću ili restoranu. Mnogo je različitih mogućnosti za oblaganje fasadnom ciglom, drvetom, gipsanim pločama i sl. Jedino je važno voditi računa o tome da se ostavi slobodan prostor za oslobađanje toplote, kako je to detaljno objašnjeno u uputstvu. Kamini poseduju posebne držače za kačenje na zid po potrebi i oni isporučuju se sa uređajem.

Koje modele/brendove guma imate u ponudi?
U ponudi imamo gume proizvođača Sava i Taurus.

Da li postoje garancije na gume?
Na gume Taurus i Sava važi saobraznost/garancija dve godine od momenta kupovine guma.

Koje pogodnosti imam uz kupovinu guma?
Za kupljene gume u Vianor servisima potrošač dobija popust -50% na montažu/demontažu guma, kao i popust 50% na hotel za gume i reglažu trapa.
                                  
Koje auto apoteke imate u ponudi?
U ponudi imamo samo nove auto apoteke, po standardu SRPS Z.B2.001. Apoteke su od Galenike i MBS Tehno. Na akciji imamo po ceni 1.249,00 RSD Galenikinu apoteku sa rokom trajanja 5 godina.
Obe apoteke u ponudi imaju rok trajanja 5 godina. Ovo je jako važno zato što je od stupanja na snagu zakona o bezbednosti saobraćaja prošlo 5 godina, kada su poslednji put svi bili u obavezi da zamene auto apoteke.

Koliki je rok trajanja auto apoteka?
Rok trajanja apoteka koje imamo u ponudi je 5 godina.

Gde se mogu kupiti auto apoteke?
Auto apoteke možete naći u svim Rodama i Mercator hipermarketima.