Roda.rs
GLAVNI MENI
Kolači
Torte
Predjela
Glavna jela
Keks Torta Polo Jaffa
Lako
4-6
porcije
30
min
Sastojci
Polo keks Jaffa (oko 450-500 g)
puding od čokolade C (2-3 kesice)
margarin za mešenje (250 g)
šećer u prahu (3-5 kašika)
mleko (1 šolja/250 ml)
rum, aroma
prženi kikiriki Gud (1 kesica/100 g)
šlag pena
Način pripreme
Fil
Skuvajte puding (po uputstvu na kesici).
Penasto umutite margarin u koji ste dodali šećer u prahu.
Kad se puding ohladi, sjedinite ga s umućenim margarinom, dodajte malo arome ruma i naseckani kikiriki.
Sve dobro izmešajte.
Priprema
Keks umačite (kratko) u mlako mleko, pa ga ređajte na tanjir (kalup) za tortu (nap 5kom x 3kom), premažite filom.
Ređajte drugi red keksa, premažite filom dok ne potrošite materijal (keks i fil).
Ostavite malo fila za premazivanje torte sa strane.
Ako želite, premažite celu tortu šlag penom.
Ostavite u frižider da se dobro ohladi.
Serviranje
Secite na parčiće i služite sebe i sebi drage.
×
R Recept
Snežana Milenković, Niš