Info linijaPitajte nas

Roštilj od 100% domaćeg mesa

 

 

Da li biste došli na roštilj koji za vas pripremaju Mirjana Bobić Mojsilović, poznata spisateljica i ljubitelj ukusa naših krajeva, i Filip Ćirić, jedan od chef-ova koji je svojim specijalitetima i prefinjenim kombinacijama ukusa i namirnica svoj restoran uveo na Mišelinov vodič kroz Beograd?

Naravno da se ovakav poziv ne odbija, a IDEA, Roda i Mercator idu korak dalje i otkrivaju kako da baš njihove kombinacije napravite za svoje goste za, recimo, prvomajski roštilj, ali i svaki naredni.

Osnovno pravilo za uspeh je da na prvom mestu koristite samo 100% domaće meso jer mu, kako i Mira i Filip kažu, znamo i istoriju i geografiju i prirodu i društvo.

Samo za njega pouzdano možemo da tvrdimo da je sveže, kontrolisano i kvalitetno, zato što je 100% uzgajano na najvećim domaćim farmama sa dugom tradicijom, isključivo hranjeno hranom iz naših fabrika stočne hrane, zato što je 100% kontrolisan celokupan proces, od uzgoja do prevoza, nema zamrzavanja, pa meso može za najviše 48 sati da stigne od farme do, na primer, sarme.

Ali, ovoga puta, sarmu ostavljamo po strani, a da biste napravili najbolja svinjska rebarca do sada, poslušajte Filipa i Miru.

 

 

 

ROŠTILJ SA TVISTOM: PAZARSKI ĆEVAP UŠTIPCI I ŠUMADIJSKI "VRC"    


Da li vi volite jela s posebnim „tvistom“ koji ubaci njegov kuvar? Volimo i mi, ali nas je Mira sve podsetila da je lepše reći da jela imaju, ne „tvist“ nego, onako po srpski, „vrc“. Bliži se prvomajsko roštiljanje i da biste ove godine bili najbolji roštilj majstor koji će pokupiti sve pohvale gostiju, pobrinuli su se IDEA, Roda i Mercator. Oni su zajedno sa Filipom Ćirićem, chef-om poznatog Homa restorana koji se nalazi u Mišelinovom vodiču kroz Beograd i Mirjanom Bobić Mojsilović, književnicom i umetnicom osmislili recepte od 100% domaćeg mesa kome jedinom, kako kažu, znamo i istoriju i geografiju.  

Filip je veliki ljubitelj domaćih proizvoda i svega što naši mali proizvođači već tradicionalno prave, pa je ovaj recept poseban i zbog toga što do svega možete lako da dođete, brzo da pripremite i zagarantovano trijumfujete kao roštilj majstor jer - recepti nisu komplikovani. Pazarski uštipci već zvuče preukusno, ali imaju i šumadijski „vrc“ koji su Filip i Mira predstavili u video receptu.

 

 JAGNJEĆI RAŽNJIĆI SA MIROČKIM SIROM  


Da je domaće najukusnije smo već nekako znali, ali sada imamo i potvrdu jednog od naših najboljih chef-ova da bez 100% domaćeg i svežeg mesa nema dobrog roštilja. Zašto? Zato što jedino domaćem mesu znamo i istoriju i geografiju. Ovome će vas naučiti Mirjana Bobić Mojsilović, naša poznata umetnica i Filip Ćirić, jedan od naših najboljih kuvara i vlasnik restorana sa Mišelinovog vodiča kroz Beograd i to u video receptu koji je „kec u rukavu“ za sve one koji žele da oduševe na ovogodišnjem prvomajskom roštiljanju. Kada budete poslužili jagnjeće ražnjiće sa patlidžanom i miročkim sirom, sigurni smo da će i vaši gosti uživati poput Mire koja zna da stvarnost nije dovoljna, čak ni za roštilj i sve nas poziva da ove godine za Prvi maj budemo kreativni.

 

 BATAK SA CRNIM TARTUFOM

Svi mislimo da znamo da pravimo piletinu, ali IDEA, Roda i Mercator su zajedno sa Mirjanom Bobić Mojsilović, našom poznatom književnicom i Filipom Ćirićem, chef-om Homa restorana koji preporučuje Michelin odlučili da nam pokažu da stvarnost nije dovoljna i da kreativnost može da se desi svuda, posebno na prvomajskom roštiljanju. 

Predstavljaju recept za roštiljski specijalitet koji je posebno za ovu priliku osmislio naš poznati chef, a otkrio je i tajne za najbolji ukus: samo 100% domaće sveže meso jer mu znamo, kako kaže, i istoriju i geografiju, ali i prirodu i društvo. 

Samo za domaće meso pouzdano možemo da tvrdimo da je sveže, kontrolisano i kvalitetno, zato što je 100% uzgajano na najvećim domaćim farmama sa dugom tradicijom, isključivo hranjeno hranom iz naših fabrika stočne hrane, zato što je 100% kontrolisan celokupan proces, od uzgoja do prevoza, nema zamrzavanja, pa meso može za najviše 48 sati da stigne od farme do, na primer, sarme. Ali, ovoga puta, sarmu ostavljamo po strani, a da biste napravili najbolju piletinu sa roštilja do sada, poslušajte Filipa i Miru.

 

Mercator-S u svom sistemu od 210 mesara u svim Idea prodavnicama, Roda marketima i Mercator hipermarketima svojim potrošačima nudi samo 100% domaće meso koje je 100% UZGAJANO na najvećim domaćim farmama sa dugom tradicijom, isključivo HRANJENO hranom iz naših fabrika stočne hrane i gde je 100% KONTROLISAN celokupan proces, od uzgoja do prevoza. Nema dubokog zamrzavanja, pa meso za najviše 48 sati stiže od farme do, na primer, roštilja.