Info linijaPitajte nas

Plišani heroji

AFRIČKI SLON

Slonovi su najveće kopnene životinje na svetu! Mužjaci afričkih slonova mogu dostići visinu od 3 m i težinu između 4000 i 7500 kg. Afrički slonovi imaju velike uši u obliku afričkog kontinenta!

 

FLAMINGOS

Ova poznata roze ptica se može naći u toplim vodenim područjima na mnogim kontinentima. Hrane se škampima koji su odgovorni za roze boju flamingosa.

 

GEPARD

Gepard je najbrža kopnena životinja na svetu i može dostići brzinu 112 km/h za samo tri sekunde! Evolucija se pobrinula da njegovo telo bude razvijeno za brzinu, sa dugim nogama, izduženom kičmom, prilagođenim kandžama kojima je stabilno na tlu i dugim repom za ravnotežu.

 

EVROPSKI VUK

Vukovi žive u grupama koje se nazivaju čopori. Sarađuju u lovu, odgoju mladih i zaštiti teritorije. Vukovi komuniciraju na više načina, od zavijanja do lajanja.

 

PLAVI KIT

Kao najveće životinje na svetu, plavi kitovi mogu da narastu i preko 30m u dužinu - što je duže od tri autobusa! Takođe, mogu postići težinu veću od 130.000kg. Gotovo sve kod plavog kita je ogromnih dimenzija.

 

MRKI MEDVED

Mrki medved živi u šumama i planinama severnog dela Severne Amerike, Evropi i Aziji. To je najrasprostranjenija vrsta medveda na svetu. Tokom jeseni, mrki medved jede praktično bez prestanka, praveći zalihe za hibernaciju.

 

FOKA

Foke se mogu naći na svim kontinentima na Zemlji, a većina vrsta se javlja u hladnim vodama. Pored gustog krzna, debeli slojevi masti, poznati kao loj, pomažu fokama da im uvek bude toplo.