Info linijaPitajte nas

Mala škola digitala

 

Prošli su dani kada je digitron bio glavni alat za školske zadatke.

Danas su pametni telefoni postali svakodnevnica velikog broja ljudi, a naročito djaka. Osim što se koriste za surfovanje internetom, zabavu I komunikaciju, mogu se koristiti I za učenje.

 

 

 

1. PHOTOMATH

Domaća aplikacija Photomath najjednostavniji je način za rešavanje matematičkih problema. Dovoljno je samo usmeriti kameru telefona na zadatak, koji se gotovo trenutno rešava. Najbolje od svega, svaki korak u postupku ima i svoj naziv.

2. DUOLINGO

Još od dečje dobi svima je jasno da se najbolje uči kroz igru. DuoLingo upravo tako podučava korisnike jezicima, kroz igru. Ima opciju izbora nivoa učenja, tako da početnički nivo zahteva svega 10 minuta učenja jezika dnevno.

3. LEKTIRE

Lektire je aplikacija s preko 200 naslova, a obuhvata lektire osnovne I srednje škole. Jednostavnog je dizajna, tekst je sasvim pregledan, bez ikakvih reklama. Upisani su svi bitni bibliografski podaci za lektiru, a posebno je praktično što za ovu aplikaciju nije potrebna internet konekcija.

4. CLEARFOCUS

ClearFocus je aplikacija s kojom se olakšava korišćenje tehnike za povećanje efikasnosti pri učenju. Aplikacijom se segmentira učenje. Na učenje se koncentriše 25 minuta, nakon čega ide odmor od 5 minuta. Nakon što se odrade 4 bloka od po 25 minuta rada, kreće veća pauza od 15 do 20 minuta. Tehniku je razvio Francesco Cirillo kada se pokušao prisiliti na učenje. 

5. LUMOSITY

Lumosity je popularna aplikacija koja kroz par zanimljivih vežbi svaki dan može poboljšati kognitivne sposobnosti, memoriju te uopšteno poboljšati pažnju i usvajanje  informacija. Igra je zanimljiva i vizualno privlačna pa ćete se uz nju barem zabaviti i nešto naučiti. 

6. MICROSOFT OFFICE MOBILE

Pomoću ove jednostavne aplikacije moguće je pristupiti, uređivati i deliti dokumente u Wordu, Excelu i Powerpointu na uređajima s operativnim platformama Android i iOS. Ova aplikacija štedi vreme jer se domaći zadatak može raditi dok se putuje kući autobusom ili tramvajem.