Info linijaPitajte nas

Upoznajte Janu

Mlada Kraljevčanka Jana Dačović je stekla popularnost video savetima za tinejdžere na svom You Tube kanalu. Sadržaj koji Jana plasira tiče se škole, lepote, šminkanja, mode, a pored toga može se pohvaliti sa objavljenom knjigom na temu lepote i sa svoja tri parfema. Ova internet zvezda je naklonjena svojim pratiocima i obožavaocima, koji osim na You Tube kanalu, verno prate sve Janine objave i na Instagramu, Tik Tok-u...

Ove godine Jana Dačović pomaže školarcima da se opreme za još jednu školsku godinu, a to neće biti težak zadatak uz sjajan školski asortiman u Rodi. 

 

 

 

 

1. Zašto je cool Back To School?

Mislim da osnovci I srednjoškolci nisu svesni koliko je to lep period života. Ceo život su meni to govorili I ja bih ljutito odgovarala da nije istina, kako nema šanse I kako jedva čekam fakultet I taj samostalniji I zreliji život. Medjutim, ne mogu da verujem da ovo pišem, ali taj period stvarno donosi neke svoje čari. Verujem da može biti teško kada nas sačeka sto domaćih zadataka, ali na kraju dana to je jedan lep period života, pun druženja I uspomena za ceo život. Nećete pamtiti da ste imali mnogo domaćeg, već avanture koje proživite sa društvom. 

Pogledajte šta vam Jana preporučuje u novom Rodinom katalogu >>

 

2. Imaš li neki trik da brže naučimo gradivo? 

Smatram da svako ima neki metod koji njemu odgovara I prija. Svi smo različiti I samim tim tehnike učenja koje odgovaraju meni – neće odgovarati osobi koja čita ovo. Ali evo malog saveta. Uvek je lepo podvlačiti najbitnije gradivo. Vizuelno sve bude preglednije I lakše za učenje, a šareni markeri svakako podižu raspoloženje.

 

3. Da li se sećaš svog prvog ranca?

Naravno da se sećam, to je za mene bio ogroman trenutak. Bila sam turistički sa roditeljima u Nišu I tada odlučili da kupimo prvi ranac. Bilo je rozi I verovatno veći od mene! Fun fact, krenula sam u prvi razred sa 17kg.

 

4. Šta si crtala na dosadnim časovima?

Zanimljivo je da sam kroz celu srednju školu u sveskama beležila ideje za YouTube I snimanje. Kao da sam na svakom dosadnom času imala neki brainstorming I tada su iz mene izlazile najbolje ideje. Tako da je tu uvek bio plan za moj naredni YT video, od scena preko načina snimanja…

 

5. Šta si najčešće zaboravljala da poneseš u školu?

Nikada se nisam setila da u ranac ubacim punjač za telefon, a uvek zatreba. Uvek sam pozajmljivala od društva jer koristila telefon ili ne, baterija se svakako brzo praznila, a telefon je uvek potreban za vraćanje iz škole.

 

 

6.Bez čega ne možeš u školi?  

Bez najboljih drugarica. Nema goreg osećaja nego kada se najbolja drugarica razboli I ne dodje u školu. Zapravo ima. Još gore je kada se obe najbolje drugarice razbole I ne dodju, a verujte desilo se…

 

7. Trik da budeš najbolji ortak iz klupe.

Biti dobar prijatelj u školi znači uvek pomoći svojim školskim drugarima. Postoje predmeti koji ti možda bolje idu nego drugu iz klupe. Zato je sjajno pružiti im pomoć, a nikada ne znaš, možda baš kada tebi najviše zatreba pomoć, oni budu tu I uzvrate uslugu.

 

8. Neki savet za sticanje samopouzdanja prvog dana u školi.

Prestani da razmišljaš previše. Svima je prvi dan u školi, ne samo vama, tako da je svako fokusiran na upoznavanje novog društva, vraćanje u rutinu I slično… Na kraju dana, nije vam prvi put da kreće školska godina? Toliko puta ste uradili to I sve je proteklo kako treba, zbog čega ne bi I ovaj put?

 

 

 

9. Koje aplikacije za telefon olakšavaju život svakom #shcoolarcu?

Imam jedan kul predlog I to je Exam Countdown lite. Često u školi izgubimo osećaj kada je naredno ispitivanje/test/ispit… Ova aplikacija odbrojava dane, sate, minute I sekunde do istih. Samim tim je lakše da se organizujete I kada vidite kako vam ističe vreme još brže I bolje učite.

 

10. Šta je must have za ovu školsku sezonu?

Meni se must-have za školu nije promenio od sedme godine života. Iako imam 23 I nisam u školi već na fakultetu, pod obavezno svake godine nabavim prelepe sveske I šareni pribor. To me motiviše I budem produktivnija I organizovanija. I tako je od malena kao što rekoh…

 

11.Kako se obući za prvi dan škole?

Imala sam period života gde sam na kraju svakog avgusta gledala tinejdžerske serije I filmove kako bih se motivisala I još više jedva čekala novu školsku godinu. Medjutim ti filmovi I serije postavljaju nerealna očekivanja I sliku devojkama, a I momcima. Uvek su bili sredjeni I savršeni, a realnost je da je u školi najbitnije da vam je udobno. Ipak je to mesto u kome provodite više sati u toku dana, te mislim da je neki kul set (trenerka + duks) idealna opcija. Izgleda slatko jer u poslednje vreme se mogu pronaći mnogobrojni setovi u raznim bojama, a preudobno je.

 

 

 

 

Pogledajte šta vam Jana preporučuje u novom Rodinom katalogu >>