Info linijaPitajte nas

Mleko

 

Nakon što je na srpsko tržište uvela dugotrajno Alpsko mleko, kompanija Somboled predstavlja Alpsko mleko bez laktoze sa 1,5 odsto mlečne masti i čokoladno Alpsko mleko bez laktoze.

Alpsko mleko bez laktoze omogućava uživanje u svim dobrobitima mleka bez pratećih tegoba, kao što su nadutost, grčevi i bol u stomaku. Pojedini potrošači mogu iskusiti ove tegobe prilikom konzumacije mleka, usled netolerancije na laktozu, prirodni mlečni šećer. Procesom enzimske degradacije sadržaj laktoze u ovom proizvodu sveden je na 0,1 odsto, dok mleko zadržava sve hranljive sastojke poput mlečne masti, proteina, kalcijuma, minerala i vitamina. Na ovaj način Alpsko mleko bez laktoze omogućava i potrošačima netolerantnim na laktozu da iskoriste sve nutritivne prednosti mleka, koje se smatra najkompletnijom namirnicom životinjskog porekla.

Za sve sladokusce kompanija Somboled na srpsko tržište uvodi i čokoladno Alpsko mleko bez laktoze sa 1,5 odsto mlečne masti, koje donosi potpuni užitak u neodoljivom ukusu čokolade.