Info linijaPitajte nas

Plantaže 13.jul

Više od pola vijeka, vinarija „13. Jul – Plantaže” predstavlja jednog od najvećeg i najznačajnijeg proizvođača grožđa, vina i lozove rakije u Jugoistočnoj Evropi. Na samo tridesetak kilometara od Jadranskog mora, nadomak Skadarskog jezera smješten je najveći i jedan od najljepših vinograd u Evropi - Ćemovsko polje!  Njegova impresivna površine od 2.310 ha čine ga simbolom i zaštitnim znakom Plantaža.

U Crnoj Gori rođen je Vranac. Ova drevna crnogorska sorta čije pravo porijeklo je skriveno u dubinama istorije, neprikosnoveni je vladar Ćemovskog polja. Vranac danas uzgajaju mnogi, ali je i dalje neponovljiv onaj uzgojen na rodnom tlu, na bijelom kamenu Ćemovskogpolja i u toploj mediteranskoj klimi. Vjerujemo da su vam dobro poznati topli mirisi i ukusi proslavljenog  Vranca Pro Corde, Vranca  Barika ili moćne Reserve.

Strast koju Plantaže osećaju prema vinu i vrijeme koje mu poklanjaju učrstilo je poziciju kompanjije na zlatnom vinskom nebu.Tome svjedoči preko 900 osvojenih međunarodnih nagrada i prizanja na takmičenjima koja svijet najviše poštuje  (Decanter World Wine Awards, Mundus Vini, Monde Selection, BIWC itd)  Vranac iz Crne Gore nalazi se među najboljim vinima svijeta, u društvu zvučnih imena iz slavnih svjetskih vinogorja.