Kinder torta

Srednje
4 porcije
70 min
Kinder torta

Sastojci

Kora:

  • 7 belanaca
  • 7 kašika kristal šećera
  • 3 kašike mlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • 150 g eurokrema

Fil:

  • 1l mleka
  • 7 žumanaca
  • 150 g prah šećera
  • 80 g pudinga sa ukusom slatke pavlake, Aleva
  • 3 ravne kašike gustina
  • 200 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 300 g posnog plazma keksa
  • 200 g šlaga sa ukusom slatke pavlake, Aleva

Način pripreme

Kore

  1. Umutite belanca postepeno dodajući šećer, brašno i lešnike. Sjedinite smesu, sipajte u podmazan pleh i pecite na 200°C, 20 minuta.
  2. Pečenu koru premažite eurokremom.

Fil

  1. Umutite žumanca sa šećerom, pudingom i gustinom.
  2. Sve to sjedinite sa 100 ml mleka, a preostalo mleko stavite da se kuva, pa u kipuće mleko dodajte smesu sa pudingom i kuvajte 3 minuta na tihoj vatri. Sklonite sa šporeta i sačekajte da se ohladi.
  3. Posebno umutite margarin sa prah šećerom, pa dodajte ohlađen fil.
  4. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Redosled filovanja

  1. Kora, crni fil, 150 g plazma keksa prethodno umočenog u mleko, pa odozgo žuti fil, preko crni fil, pa opet plazma keks,odozgo žuti fil, preko crni fil.
  2. Celu tortu premažite umućenim šlagom.

Serviranje

Ostavite da se stegne, pa poslužite.