Mamina pita od jabuka, cimeta i suvog grožđa

Lako
4 porcije
50 min
Mamina pita od jabuka, cimeta i suvog grožđa

Sastojci

10-12 jabuka

300g šećera

2 kesice vanilinog šećera

100g suvog grožđa

700g kora za pitu

0,5 kašičice cimeta

Način pripreme

U činiju sa izrendanim jabukama dodati šećer, vanil šećer, cimet i oceđeno suvo grožđe koje je prethodno stajalo u mlakoj vodi i sve dobro izmešati. Poređati tri kore pa staviti nadev, postupak ponavljati dok ne potrošite kore i nadev. Pleh namazati sa malo margarina. Poređati uvijene kore i peći na 220 stepeni. Kada se pita ispeče i ohladi posuti malo šećera u prahu. Ako imate slađe jabuke dovoljno je 300g šećera. Po želji može se staviti i više od 100g suvog grožđa.