Parfe srca

Lako
4 porcije
90 min
Parfe srca

Sastojci

  • 500 g mlevenog keksa
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 aroma ruma
  • 250 ml slatke pavlake
  • 50 g kakaa

Način pripreme

  1. U posudi sipati slatku pavlaku, prah šećer i rum, zatim miksati dok se smesa ne zgusne.
  2. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati polovinu keksa, a u drugu, drugu polovinu keksa pomešanu sa kakaom. Obe smese lepo sjediniti.
  3. Silikonske kalupe u obliku srca, puniti do polovine svetlom smesom, zatim ostaviti 30 minuta u zamrzivač da se malo stegne.
  4. Izvaditi kalupe i ponoviti postupak i sa tamnijom smesom.
  5. Vratiti ponovo u zamrzivač na još 30 minuta.

Serviranje

Izvaditi srca iz kalupa i dekorisati po želji.

Čuvati u frižideru do služenja.