Na tri točka pa u krug

Lako
4 porcije
75 min
Na tri točka pa u krug

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja ili 100 g omekšalog margarina
  • 1 svež kvasac (40 gr)
  • 1 kašika šećera
  • (u mleko, da kvasac lakše i brže nadođe)
  • 1 kašikica soli
  • 2 jaja (1 u testo + 1 za kasnije premazivanje)
  • viršle - 10 komada
  • susam za posipanje

Način pripreme

  1. U mlako mleko stavite šećer i kvasac i sačekate 10-15 minuta da kvasac zapeni i brže nadođe.
  2. Onda zajedno sa svim ostalim navedenim sastojcima i umesite kiselo testo.
  3. Ostavite ga oko pola sata na sobnoj temperaturi, najbolje ako udvostruči veličinu.
  4. Podelite na dva jednaka dela, svaki deo razvučete oklagijom u pravougaonik i na njega poslažete pet viršli, prvo jednu, a onda dve i dve paralelno.
  5. Uvijete kao štrudlu, isečete popreko na debljinu od 1 cm...
  6. Poslažete u tepsiju i pečete. Peče se na 180-200 stepeni 15-20 minuta.

Serviranje

Servirajte na tacni poprskane kečapom i posute rendanim trapistom.