Slana torta od patlidžana i špageta

Lako
4 porcije
75 min
Slana torta od patlidžana i špageta

Sastojci

  • 3 plava patlidžana
  • 200 g špageta
  • 3 glavice crvenog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 šargarepa
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 g seckane šunke
  • 100 g seckanih maslina
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 3 paradajza
  • 1 jaje vegeta ulje
  • Preliv: 2 jaja

Način pripreme

  1. Patlidžan iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da malo odstoje. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa
  2. obe strane da porumene.
  3. Špagete skuvati u slanoj vodi.
  4. Sitno iseckati crveni luk , beli luk i šargarepu,
  5. pa dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ne ispari.
  6. Pred kraj dodati vegetu, promešati i skloniti sa šporeta pa u to dodati šunku, masline i kačkavalj.
  7. U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini. U okruglu tepsiju veličine 24 cm, ređati u krug plavi patlidžan s tim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom.
  8. Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima.
  9. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći. Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne raspadne.

 

 

Serviranje

Služiti uz pavlaku ili kiselo mleko.