Lazanje

Srednje
4 porcije
90 min
Lazanje

Sastojci

  • 500 grama lazanja (koje se predhodno nekuvaju)
  • 600 grama junećeg mlevenog mesa
  • šolja paradajza za kuvanje Tomatino
  • crni luk
  • 1 čen belog luka
  • so, biber i Bionačin

 Bešamel sos:

  • malo ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • so, biber i kašičica začina Bionačin
  • 200-300 g sira gaude

Način pripreme

  1. Na ulju propržiti luk, dodati mleveno meso i dinstati dvadesetak minuta na tihoj vatri.
  2. Posolite, pobiberite, dodajte začine, beli luk sitno iseckajte, dodajte sok od paradajza i nalijte sa čašom-dve vode. Kuvajte još jedno pola sata na tihoj vatri.
  3. Tako pripremljeno meso sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
  4. Bešamel: U ulju propržiti brašno i doliti mleka, posolite, dodajte biber i začina po želji. Kuvajte sos par minuta do željene gustine. Mleka možete dodati još po želji (ako je pregust sos).
  5. Ređanje: Lazanje poređajte na dnu tepsije, pa preko njih ravnomerno rasporedite deo smese od mlevenog mesa, bešamel, rendani sir gauda, pa opet red lazanja, mleveno meso i sve tako redom dok se sav materijal ne potroši.
  6. Završite sa narendanom gaudom i stavite u rernu da se peče na temperaturi od 250 stepeni.

Serviranje

Servirajte na plitak tanjir uz kiselo mleko. A može i čaša vina.