Penasta torta

Lako
4 porcije
50 min
Penasta  torta

Sastojci

Za koru:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike kakaa

Za prvi fil:

  • 150 g šlag pene
  • 100 ml mleka
  • 150 g mlevenog Plazma keksa
  • 200 g ananasa
  • 50 g čokolade

Za drugi fil:

  • 150 g šlag pene
  • 100 ml mleka
  • 150 g mlevenog Plazma keksa
  • 3 kašike eurokrema

Način pripreme

  1. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer, žumanca, brašno, prašak za pecivo i kakao. Pečenu koru preseći na pola, da se dobiju dve kore.
  2. Umutiti šlag penu sa mlekom prema uputstvu na kesici, dodati keks, rendanu čokoladu i ananas sečen na kockice, pa sjediniti fil.
  3. Za drugi fil umutiti šlag penu sa mlekom po uputstvu i dodati eurokrem i keks.
  4. Ohlađenu koru natopiti sokom od anansa i nafilovati prvim filom.
  5. Staviti drugu koru, i nju natopiti sokom i namazati drugi fil.
  6. Ukrasiti je po želji.