Musaka od makarona i junećeg buta

Srednje
4 porcije
70 min
Musaka od makarona i junećeg buta

Sastojci

  • 300 g makarona
  • 300 g junećeg mesa od buta
  • 100 ml ulja
  • 100 g kačkavalja
  • 30 g brašna
  • 1 kašika mešavine začina
  • 200 ml kisele pavlake Meggle
  • so, mleveni crni biber
  • 200 g carske mešavine
  • 2 paradajza
  • 80 g margarina
  • 300 ml mleka

Način pripreme

  1. U posoljenoj vodi skuvati makarone. Skuvane makarone isperemo hladnom vodom.
  2. Juneći but sameljemo.
  3. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo carsku mešavinu i samleveno meso. Kada se isprži, posolimo, pobiberimo, dodamo mešavinu začina i promešamo.
  4. Dodamo paradajz isečen na kockice. U tiganju sa rastopljenim margarinom pržimo brašno uz neprekidno mešanje, dodamo mleko i posolimo.
  5. Kada bešamel dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta. I dodamo kiselu pavlaku. Izmešamo pavlaku i sos.
  6. Makarone stavimo u nauljenu šerpu, a na njih mleveno meso. Na meso nanesemo bešamel sos. Ređamo makarone, preostali fil od mlevenog mesa, preostali bešamel i poprskamo rendanim kačkavaljem.
  7. Pečemo 20 min na 200 C.