Dok si rek'o keks

Lako
30 porcije
30 min
Dok si rek'o keks

Sastojci

Korica:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike domaćeg
  • pekmeza od kajsije

Fil:

  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g šećera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g margarina
  • 200 g Avala posnog keksa

Dekoracija:

  • 200 g šlaga
  • preliv od karamele

Način pripreme

  1. Penasto umutiti jaja i šećer, zatim pažljivo dodati brašno, prašak za pecivo i domaći pekmez od kajsije.
  2. U pleh koji je prethodno premazan uljem i posut brašnom sipati smesu.
  3. Peći na 180°C, 20-ak minuta, a onda ostaviti da se malo ohladi.
  4. U šerpu sipati šećer i šećer u prahu i ostaviti na laganoj vatri dok se ne karamelizuje.
  5. Zatim lagano dodati 200 ml slatke pavlake i lagano mešati dok se ne sjedine. Preostalih 300 ml slatke pavlake umutiti u čvrst sneg pa dodati 200 g Avala posnog keksa koji smo prethodno samleli.
  6. Onda prvu smesu sjediniti sa drugom, dodati margarin i umutiti lepo.
  7. Umutiti 200 g šlaga sa običnom vodom.
  8. Preko ohlađene korice premazati fil, a preko fila šlag.