Punjena skuša

Lako
4 porcije
60 min
Punjena skuša

Sastojci

  • 4 skuše
  • kašika maslinovog ulja
  • 30 g sitno seckanih oraha
  • glavica crnog luka
  • 200 g brokoli miksa
  • 2 kašike seckanog peršunovog lista
  • so po potrebi
  • 2 kašike kisele pavlake

Način pripreme

  1. Ribe očistiti i odstraniti im glave. Dobro oprati, osušiti, premazati uljem.
  2. Brokoli miks skuvati u posoljenoj vodi, ocediti pa izmiksati u blenderu.
  3. Crni luk sitno iseckati. Promešati crni luk, brokoli miks, sitno iseckane orahe i pavlaku. Posoliti, dodati peršun pa promešati.
  4. Ovim nadevom napuniti ribe i pričvrstiti čačkalicama.
  5. Staviti u nauljen vatrostalni sud, posoliti ih sa obe strane po malo i peći na 200 stepeni oko pola sata.