Torta Emilija

Lako
16 porcije
45 min
Torta Emilija

Sastojci

  • 750 g Petit Beurre keksa
  • 3 pudinga od čokolade
  • 250 g margarina
  • 900 ml mleka
  • 150 g prah šećera
  • 100 g šlaga
  • 3 kesice vanilin šećera

Za ukrašavanje:

  • 200 g otopljene čokolade
  • šećerni ukrasi

Način pripreme

  1. Skuvati puding sa 900 ml mleka, kad je skuvan ohladiti i dodati umućen margarin sa prah šećerom i vanilin šećerom.
  2. Zatim dodati 100 g umućenog šlaga i sve lepo sjediniti.
  3. Petit Beurre umakati u toplo mleko pa stavljati u dublji okrugli pleh. Sipati preko fil pa odozgo ponovo keks umočen u mleko, ponavljati dok se ne utroši materijal.
  4. Kad se stegne, skinuti stranice kalupa i preliti čokoladom pa ukrasiti po želji.

Serviranje

Uz šolju crne kafe uživajte u ovoj jednostavnoj i ukusnoj poslastici!