Pileće belo u belom umaku

Lako
4 porcije
50 min
Pileće belo u belom umaku

Sastojci

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 180 ml kisele pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 70 ml belog vina
  • 1 kašika brašna
  • 1 vezica seckanog peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • (so, biber, začin C i ulje)

Način pripreme

  1. Pileće belo meso iseći na kockice.
  2. U posudu izmešati pavlaku, jogurt, peršun, brašno i začin C. Luk sitno naseckati prodinstati na malo ulja, dodati naseckano belo meso, so i belo vino.
  3. Nastaviti sa dinstanjem pa izručiti u malo nauljenu vatrostalnu posudu.
  4. Pripremljenim prelivom preliti dinstano meso i staviti 30 min na 200 stepeni u rerni da se ukrčka.

Serviranje

Služiti uz krompir pire i salatu po želji.