Čokoladna torta

Lako
20 porcije
100 min
Čokoladna torta

Sastojci

  • 2 margarina
  • 300 g šećera u prahu
  • 18 jaja
  • 600 g čokolade za kuvanje
  • 20 kašika šećera
  • 200 g mlevenog plazma keksa
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kesice šlag krema
  • 400 ml mleka
  • 100 g čokolade (za ukrašavanje)

Način pripreme

  1. Penasto umutiti margarin, dodati šećer u prahu i jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
  2. Čokoladu otopiti na pari i postepeno dodavati u prethodnu masu. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i u to dodati čećer.
  3. Umućena belanca sa čećerom postepeno dodavati u čokoladnu masu uz lagano mešanje (ne mikserom, nego ručno).
  4. Dobijenu masu podeliti na dva dela, u jedan deo dodati mlevenu plazmu i staviti u frižider (fil), a u drugi deo dodati brašno i prašak za pecivo i od te mase peći tri kore (oko 20 min, na 200 stepeni).
  5. Umutiti šlag krem sa mlekom i ohlađene kore filovati sledećim redosledom: kora-fil-šlag-kora-fil-šlag-kora-fil-šlag.
  6. Ukrasiti otopljenom čokoladom.

Serviranje

Iseći na parčad.