Hrskava torta

Lako
6 porcije
60 min
Hrskava torta

Sastojci

Kora:

  • paket oblandi
  • 15 belanaca
  • 650 g kristal šećera
  • 250 g seckanih oraha

Fil:

  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 150 ml skuvane crne kafe
  • 250 g margarina

i još:

  • 500 g čokolade za kuvanje
  • 3 kesice šlaga

Način pripreme

  1. Umutiti 3 belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje 130g šećera.
  2. Umućena belanaca ravnomerno premazati preko lista oblande, te posuti sa 50 g seckanih oraha.
  3. Kore sušiti u zagrejanoj rerni na 140C stepeni.
  4. Postupak ponoviti još 4 puta.
  5. Preko osušenih kora premazati otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegne.
  6. Nad parom penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati proceđenu crnu kafu i kuvati dok se masa ne zgusne.
  7. U prohlađen fil umešati umućen margarin.
  8. Filovati kore.
  9. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice, te tortu ukrasiti po želji.

Serviranje

Tortu seći na željene šnite i uživati u hrskavom zalogaju!