Torta sa višnjama i brusnicom

Lako
4 porcije
30 min
Torta sa višnjama i brusnicom

Sastojci

  • 4 kutije piškota "Soko Štark"
  • 4 kisele pavlake
  • 12 kašika kristal šećera
  • 500 g višanja
  • 100 g brusnice
  • 250 g šlag pene "Yumis"
  • 100 g bambi "Poslastine"
  • 5 kašika ulja

Način pripreme

  1. Polovinu piškota potopiti u mleko i poređati u pleh.
  2. 2 kisele pavlake pomešati sa 6 kašika šećera i premazati preko piškota.
  3. Zatim 250 g višanja i 50 g brusnice pomešati pa poređati od gore.
  4. Čokoladu otopiti sa 5 kašika ulja na tihoj vatri pa preliti preko višanja i brusnice.
  5. Umutiti 100 g šlaga i premazati preko voća.
  6. Ponovo ređati piškote, 2 preostale pavlake sa 6 kašika šećera,
  7. drugu polovinu višanja i brusnice i od gore umutiti 150 g šlaga.
  8. Ukrasiti po želji.

Serviranje

Ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena. Servirati ohlađenu.