Čokoladni mafini sa topping šlagom Cessibon i sladoledom

Srednje
4 porcije
30 min
Čokoladni mafini sa topping šlagom Cessibon i sladoledom

Sastojci

  • 110 g brašna
  • 110 g putera
  • 110 g šećera
  • 2 jaja
  • 20 g čokolade u prahu
  • 1\2 kašičice praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g seckane mlečne čokolade

Način pripreme

  1. Umutiti puter, šećer, vanilin šećer i čokoladu u prahu penasto
  2. dodati 2 jaja, brašno, prašak za pecivo sve se lepo sjedini mikserom
  3. dodati seckanu čokoladu i suvo grožđe, izmešati kašikom i puniti korpice do 2\3.
  4. Peći na 180 stepeni 15-20 minuta.
  5. Ohlađene mafine ukrasiti Topping šlagom Cessibon.
  6. Pored staviti dve kugle sladoleda Quattro čokolada ili pistaći.