Info linijaPitajte nas

Roda, ponosni sponzor Košarkaškog saveza Srbije

roda mega raduljica kss

Potpisivanjem Ugovora o sponzorstvu sa Košarkaškim savezom Srbije, Roda je dala doprinos daljem razvoju i promociji srpske košarke koja beleži uspehe i osvaja značajna priznanja na svetskom i evropskom nivou. Ovim dokumentom je definisano da će Roda podržati takmičenja u ženskoj, juniorskoj i seniorskoj ligi u naredne 3 godine, kao i da će se saradnja proširiti na dodatne zajedničke projekte i akcije, a sve u cilju promocije ovog sporta. 

Roda i Košarkaški savez Srbije su ovom prilikom najavili organizaciju velikog broja zajedničkih projekata koji imaju za cilj da promovišu sport, odnosno košarku među omladinom. Neki od tih projekata bili su donacija terena za basket 3 na 3 i organizacija akcije „2000 lopti za budu asove“.

I to nije sve. Upravo je u Rodi, u zvaničnoj prodavnici Košarkaškog saveza, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije organizovana promocija autobiografska knjige Borislava Stankovića pod nazivom „Igra mog života“. Na tom istom mestu, samo nekoliko meseci kasnije, održana je i prva konferencija za medije povodom finalnog turnira Roda juniorske lige Srbije i na taj način je mladim srpskim košarkašima pružena pažnja kakvu su svojim rezultatima odavno zaslužili.

Bili smo tu i kada su, u punom dvorištu beogradske osnovne škole Kralj Petar I, na mestu gde je pre 93 godine odigrana prva košarkaška utakmica u Srbiji, kapitenka ženskog košarkaškog tima Milica Dabović i košarkaš Nemanja Nedović, prvi su poneli nove dresove u kojima će naši najbolji košarkaši igrati sve zvanične utakmice u narednom periodu.

Imali smo čast da na najveća takmičenja ispratimo celu našu reprezentaciju, ali da i one najvernije navijače potpuno besplatno odvedemo na finale Evropskog prvenstva 2015.

Srpska košarka je ovim sponzorstvom dobila pravog partnera, jer je Roda tamo gde je srce moje.